Ekstra projekter

er projekter fra tidligere års årskataloger hvor vi har rester på lageret, de tilbydes derfor kun så længe lager haves.

Når søskende strides

 

1. - 3. klasse

Nære relationer mellem søskende, forældre-børn og kammerater indeholder et væld af følelser - og det er dét der er med til at gøre dem nære. De positive følelser som glæde, legesyge og latter er vi gode til at håndtere. Men når misundelsen, vreden eller følelsen af at være overset melder sig, kommer både børn og voksne ofte til kort.

Med udgangspunkt i elevernes erfaringer med de nære relationer, arbejder klassen med søskende-fortællinger fra Bibelen: Kain og Abel - Isak og Ismael, Jakob og Esau - Josef og hans brødre - Maria og Martha - Den fortabte søn.

Projektet arbejder især med misundelse, forskelsbehandling og uretfærdighed.

Fra Bethlehem til Jerusalem

Specialklasse 4. - 6. klasse

Dette projekt er kun for specialklasser (særligt henvendt til autisme-spektrumsforstyrrelser)

Gennem arbejdet opnår eleverne indsigt i, hvorfra kristendommen udspringer, samt hvordan kristendommen gennem mere end 1000 år har sat sine spor i vores samfund.

Projektet indledes med, at eleverne ser en explainerfilm om den historiske Jesus. Herefter arbejder de med 8 korte tegnefilm om Jesu liv.

Til hver fortælling er knyttet en genstand som visuel igangsætter. Eleverne arbejder i elevhæfter med differentierede opgaver, landkort og klistermærker.

Man kan da ikke gå på vandet

5. - 7. klasse

Her møder I en dreng, der øver sig i at se verden og bibelske tekster med forskellige briller. Han opdager, at ord og begreber kan være både konkrete, metaforiske og symbolske. Eleverne ser en tegnefilm, hvor en dreng læser den bibelske fortælling om Vandringen på søen med tre forskellige briller.
Projektet afrundes med et skriveværksted designet af forfatter Mette Vedsø. Via forskellige ord-skulpturer kommer projektets briller i spil, og alle elever laver skriftlige værker, som viser, at der altid er flere perspektiver på tilværelsen.

Påsken i 3 kunstarter

5. - 7. klasse

Lageret er tømt - desværre ikke flere tilbage

Hvad er det for en lysende skive Jesus har om hovedet? Kan man høre stemninger i musik? Og hvad har Narnia egentlig med påsken at gøre? Eleverne arbejder med påskefortællingen i litteratur, billedkunst og musik, og møder både moderne og historiske udtryksformer.
Til projektet hører en hjemmeside med animerede kunstbilleder, musikfiler og små undervisningsfilm. Forløbet afsluttes med, at eleverne laver collagearbejde over tre-klangen liv-død-ny begyndelse.

Ham der Jesus

7. - 9. klasse

Lageret er tømt - desværre ikke flere tilbage

Alle kender navnet, alle ved noget om Jesus, men Jesus er også genstand for utallige fortolkninger, og der findes ikke bare ét, men mange Jesus-billeder.

Gennem podwalk skal eleverne blive klogere på kristendommens Jesus, som han fremstilles i Det Nye Testamente og i evangeligerne. Den historiske Jesus undersøger eleverne gennem kildearbejde.

Endelig skal der også arbejdes med et udvalg af fortolkede Jesus-billeder. Der ses nærmere på både historiske og nutidige Jesus-billeder - helt fra Åby-krucifikset med Jesus som en sej vikinge-type til en nutidig Jesus i den amerikanske CIA-serie Messiah.

Det er løgn!

7. - 9. klasse

Lageret er tømt - desværre ikke flere tilbage.

I dette projekt skal eleverne, gennem forskellige cases og dilemmakort, undersøge hvilken rolle løgnen spiller i kristendommen, Islam og i samfundet. Hvordan forholder religiøse tekster sig til dét at lyve. Og kan dét der er sandt for nogen, være en løgn for andre.

Eleverne skal også spille rolle-kortspillet Løgnhals og afslutningsvis lægges der op til, at der laves et prøve-egnet produkt i form af en foldebog.

Til projektet hører en hjemmeside med lydfiler til de tekster eleverne møder, samt en film med en præst og en Imam, der forholder sig til begrebet løgn.