Lokale projekter

er projekter, der bygger på, at klassen kommer ud af skolen og oplever læring et bestemt sted der er knyttet til netop det pågældende projekt. Lærervejledningen modtages som pdf, mens hvad der ellers er behov for, er at finde på stedet.

Projekterne veksler mellem at være projekter, hvor det er læreren selv der underviser, og projekter, hvor der vil være nogen til at tage imod jer.

Klosterliv - Nykøbing

Lukket for tilmeldinger

3. - 4. klasse

En dag som munk
Tag eleverne med tilbage til det 15. århundredes klosterliv, og besøg Nykøbing klosterkirke, hvor eleverne får lov til at lege franciskanermunke i et par timer. De skal bl.a. arbejde i skriveværksted, sangværksted og urteværksted. I Klosterkirken vil der være munkekutter til lærer og elever, krydderurter og andre materialer. 

På sporet af Jesus - Maribo

4. klasse

En dag på nytestamentelig tid.
Her vil eleverne møde ypperstepræsten Kajfas, som sender dem ud for at finde Jesus.
Undervejs møder de Zakæus, en rabbiner fra Nazareth, en fisker ved Geneserat sø, Maria Magdalena og en krovært i Bethlehem som alle kaster lys over hvad Jesus egentlig står for.

Grundtvig i Udby

Lukket for tilmeldinger

4. - 6. klasse

En dag i Grundtvigs fodspor
Oplevelsen i Udby indeholder et besøg i Grundtvigs autentiske mindestuer, et udendørs stjerneløb med qr-koder om hans liv, samt et besøg i Udby kirke hvor Grundtvig også har været præst. I kirken vil de opleve kirkens rum på en utraditionel måde, mens de lytter til et lille udpluk af Grundtvigs kendteste salmer.

Klosterliv - Maribo

Lukket for tilmeldinger

5. - 7. klasse

Besøg Birgitta-søstrene i Maribo
I 1300-tallet levede en svensk kvinde der hed Birgitta. Birgitta fortalte om en lang række religiøse åbenbaringer, hun havde haft. Disse sagde blandt andet hvordan hun skulle grundlægge en klosterorden.
I dette projekt, skal eleverne finde spor efter det gamle kloster i Maribo og besøge det nye Birgitinerkloster.