Og det skete.... 1. - 3. klasse

Om jul og julekrybber

Kan man være med i det himmelske kor, hvis man ikke kan synge? Hvor mange vise mænd er der? Og hvem har egentlig ansvaret for gaverne til den lille baby Jesus?

Lukas og Matthæus husker det, der skete i Betlehem, dengang Jesus blev født, lidt forskelligt. De har skrevet hver deres version ned i Det Nye Testamente og synes, at den anden er galt på den. Og ikke nok med det. De kan også se, at de julekrybber, der bliver stillet op mange steder i december måned, blander det hele sammen. Nogle gange stiller folk endda figurer ind i julekrybben, der slet ikke hører til i den rigtige fortælling. Det er noget værre rod.

Derfor beslutter de to evangelister sig for, hver dag i december at skrive et brev til de tilmeldte klasser, hvor de forklarer, hvordan det hele hænger sammen. Det er bare ikke så nemt. Hverken at blive enige eller få styr på julekrybben.

Sammen med dagens brev modtager klassen en figur, som kan stilles ind i klassens egen julekrybbe. I løbet af december måned bygger klassen således et krybbespil.

Målgruppe: 4.-6. klasse

Fag: Kristendomskundskab og julehygge

Omfang: 15-45 min. pr. skoledag

Periode: November december

Projektet indeholder:
Lærervejledning
Breve til hver skoledag i december
Papkalender med figurer til julekrybbe

Tilmelding:
Senest 1. november 2024