På kant med Kierkegaard 7. - 10. klasse

I anledning af 200-året for filosoffen Søren Kierkegaards fødsel udbød Landsnetværket af Folkekirkelige Skoletjenester at projekt i øjenhøjde med udskolingen om Kierkegaards tænkning.

Søren Kierkegaard (1813 - 1855) er Danmarks mest betydelige filosof og en af ophavsmændene til eksistentialismen. Kierkegaard havde blik for de elementære problemstillinger i tilværelsen, og hans tænkning tvinger enhver til selv at tage stilling til livet.

Gennem en 20-siders tegneserie, som tilmeldte klasser modtager i klassesæt, føres eleverne langsomt ind i Kierkegaards tænkning. Tegneserien lægger op til en efterfølgende fordybelse i fem af Kierkegaards centrale begreber: skyld, frihed, angst, tro og kærlighed.

Som indgang til arbejdet med disse fem temaer har de fem nutidige kunstnere Maja Lisa Engelhart, Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen, Peter Brandes og Cathrine Raben Davidsen hver fremstillet billede, som klassen modtager en plakat af.

Selve elevarbejdet foregår med afsæt i hjemmesiden www.paakant.dk, hvor eleverne møder såvel praktiske som æstetiske og filosofiske opgaver i relation til Kierkegaards tænkning og kunstværkerne. 

Fag: Kristendomskundskab, historie og dansk

Lektioner: 12