Sværdets kraft 5. - 7. klasse

 

Jan Kjærs nyskrevne graphic novel "Sværdets kraft" danner udgangspunkt for et projekt om korsriddertiden med fokus på tilgivelse, det hellige og treklangen: liv-død-ny begyndelse.Desuden lægges der op til et et arbejde med centrale symboler om kors og vand.

Læs mere og tilmeld


Går det hele ad helvede til? 7. - 10. klasse

 

Med udgangspunkt i en nyskrevet novelle af Kenneth Bøgh Andersen inviterer projektet til refleksion over frygten og håbets betydning for den måde, mennesket lever. Eleverne arbejder med dystopier og utopier i kristendommen og islam, og projektet afrundes med et nyudvilket dilemma-brætspil. Oplæg til eksamen.

Læs mere og tilmeld

 

Frihed - frihed til hvad? 7. - 10. klasse

 

Hvad er frihed? Og hvad betyder det at være fri? Med udgangspunkt i 75-året for Danmarks befrielse og med udblik til elevernes egne erfaringer under Corona-krisen inviteres eleverne til at filosofere over disse spørgsmål og undersøge kristendommens syn på frihed.

Læs mere og tilmeld


Den skyldige - 7. - 10. klasse

 

Hvem er skyldig? Og hvad er de skyldige i? Med afsæt i filmen "Den skyldige" fra 2018 skal eleverne arbejde med kristendommens kernebegreber synd, skyld og valg. Undervejs i forløbet drages parallel til buddhismens karma-tankegang. Oplæg til eksamen.

Læs mere og tilmeld