Han gik sig over sø og land 1. - 3. klasse

 

Fem centrale bibelfortællinger er i spil i dette undervisningsmateriale. Eleverne skal på et interaktivt kort gå på opdagelse i det land, hvorfra de kendte bibelske fortællinger stammer.

Undervejs i forløbet skal eleverne beskæftige sig med tilværelsesspørgsmål, der går på tværs af tid og sted. Ved at spejle de gamle fortællinger i egne oplevelser og tanker, gives der en bevidsthed om, at de spørgsmål, der var vigtige for 2000 år siden i et fremmed land, også er spørgsmål, som kan være vigtige for os i dag.

I arbejdet med fortællingerne og deres betydning, vil eleverne få tegnet et billede af, hvem Jesus var og møde de spørgsmål, som historierne lægger op til og giver mulige svar på.

Til forløbet er knyttet en hjemmeside, hvor eleverne på et interaktivt kort kan gå på opdagelse i de konkrete områder, hvor historiens personer lever og vandrer. Herigennem opnår eleverne viden om, at fortællingerne både har betydning for mange kristne i hele verden, og at de samtidig er knyttet til et helt bestemt geografisk område.

Tilmeldte klasser modtager:

  • Undervisningsoplæg
  • Adgang til hjemmeside med interaktivt kort og supplerende materiale

Fag: Kristendomskundskab, dansk

Lektioner: 7 - 10