Sværdets kraft 5. - 7. klasse

Med nyskrevet graphic novel af Jan Kjær

I haven ved en af Jerusalems mange kirker står en skulptur af to mænd med en tekst på latin og dansk, der fortæller besøgende, at ved denne kirke ligger to danske brødre begravet. Brødrene hed Svend og Eskil og var henholdsvis biskop over Viborg og kriger. De var draget på pilgrimsfærd til Jerusalem, og var døde år 1153.

Hvem var de? Hvad bragte dem til Jerusalem? Og hvordan havde de gjort sig fortjent til en plads i denne vigtige kirkes gårdhave?

Brødrenes forunderlige historie danner udgangspunkt for et projekt om korsriddertiden. Forfatteren Jan Kjær har skrevet en historisk udviklingsroman til undervisningen i kristendomskundskab, dansk og historie.

Projektet rummer en værklæsning, forslag til tekstanalyse, arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik og dykker ned i kristendomsfaglige begreber som tilgivelse, det hellige og treklangen: liv-død-ny begyndelse. Desuden lægges der op til et arbejde med centrale symboler som kors og vand på baggrund af centrale bibelske tekster og kristne ritualer.

Til projektet hører en hjemmeside med bogen indlæst på lydfiler af skuespiller Morten Hemmingsen.

Udover klassesættet af Jan Kjærs roman modtager hver elev også et elevhæfte med opgaver, bilag, tidslinje m.m. 

Fag: Kristendomskundskab, dansk, historie

Lektioner: 11 lektioner samt 8 lektioner til værklæsning