Alletiders julekalender 1. - 3. klasse

Kan det passe, at musene opfører et krybbespil? At grævlingen synger med på Glade Jul? Og gemmer det sure gamle postbud Mortensen på en hemmelighed?

Julen er en tid for glæde og forventning. En tid, hvor alt er magisk. Det er i hvert fald sådan, børnene Peter og Sofie føler det, når de i løbet af december måned oplever den ene besynderlige efter den anden i Grævlingeskoven.

Alletiders julekalender består af kunstner Zarah Juuls smukt illustrerede lågekalender og fortællingen Jul i Grævlingeskoven.

Hver skoledag i december måned åbner eleverne en låge i kalenderen og ser en juletradition illustreret af enten religiøs eller folkelig karakter. Historien spiller sammen med dagens illustration, og der lægges hver dag op til en lille aktivitet.

Projektets udformning gør det muligt at indlede hver skoledag i december med en kort lektion om julens traditioner med udgangspunkt i julekalenderen og de foreslåede aktiviteter. De dage, hvor tiden er knap, kan klassen nøjes med at åbne lågen og læse fortællingen.

Fag: Kristendomskundskab og evt. dansk, musik eller billedkunst

Lektioner: 5 - 45 minutter pr. skoledag i december