Formet af ler 1. – 4. klasse

 

Gør skabelsesmyterne levende og konkrete. Med udblik til skabelsesmyter fra oldtidens Egypten og det sudanesiske Shilluk-folk, bliver eleverne fortrolige med mytegenren og med de to skabelsesmyter fra Det Gamle Testamente på en kreativ og konkret måde, når eleverne selv skal forme væsner af ler. Projektet afsluttes med et nyudviklet brætspil. Gratis selvhærdende ler til de første 20 tilmeldte klasser.  

Læs mere og tilmeld


Riddere og ridderdyder 3. - 4. klasse

 

I samarbejde med Danmarks Borgcenter i Vordingborg præsenteres et projekt om riddere og ridderdyder og på vendernes rolle i området. Eleverne skal arbejde med udvalgte bibeltekster og lære at danse, lege og lave sværd som i Middelalderen. I projektet indgår en rundvisning for en række klasser samt lærerkursus på Borgcenteret. 

Læs mere og tilmeld.

Alletiders julekalender 1. - 3. klasse

 

Årets julekalender består af en smukt illustreret lågekalender og en tilhørende fortælling samt forslag og materialer til en daglig aktivitet. Hver skoledag i december læses et kapitel og åbnes en låge. Klassen kan bruge de medfølgende materialer til at arbejde med dagens aktivitet.  

  

Læs mere og tilmeld


Lys og mørke 3. - 5. klasse

 

Salmer om lys og mørke er i fokus i årets salmesangsprojekt. Salmer som fx. "Du som har tændt millioner af stjerner" kobles med kunstbilleder og Skagensmalerne. Med stor fællessangs-afslutning i hhv. Vordingborg kirke og Maribo Domkirke og lærerkursus på Statens Museum for Kunst. 

Læs mere og tilmeld. 

Den store tidsrejse 3. - 4. klasse

 

Tag eleverne med på en tidsrejse. Gennem en nyproduceret tegneserie om børnene Alfred og Ida oplever eleverne en dramatisk fortælling om kirkens historie og kristendommens udvikling i Danmark gennem 1000 år. Projektet afrundes med et kreativt forløb, hvor eleverne bygger flotte modelkirker.

  

Læs mere og tilmeld